ГоловнаПолітика

Голова ЦВК вважає, що вибори треба проводити на підконтрольній Україні території Донбасу

Дискримінацію громадян за ознакою місця проживання заборонено в Конституції

Голова ЦВК вважає, що вибори треба проводити на підконтрольній Україні території Донбасу
Фото: Макс Левин

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає, що місцеві вибори необхідно проводити на підконтрольних владі територіях Донецької та Луганської областей.

Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Главком".

"На мою думку, якщо ми змогли 2014 року провести там і вибори Президента України, і позачергові вибори народних депутатів, то і чергові місцеві вибори цього року проводити там також необхідно", - сказав він.

При цьому він додав, що дискримінація громадян за ознакою місця проживання заборонена Конституцією, і обмеження права територіальних громад на місцеве самоврядування без достатніх підстав неприйнятне.

Водночас він наголосив, що ЦВК буде ретельно вивчати ситуацію з безпекою виборів у кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці, звертатися до відповідних військово-цивільних адміністрацій і на підставі результатів аналізу з урахуванням бачення і пропозицій військово-цивільних адміністрацій ухвалювати остаточне рішення.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко заявив, що організація окремих місцевих виборів у так званих "ДНР" і "ЛНР" може спричинити подальше загострення ситуації з безпекою на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram