ГоловнаЕкономікаБізнес

Моторне бюро дозволило компанії торгувати автостраховкою, незважаючи на 9,7 млн грн боргу

СО "Домінанта" отримала 6 місяців на погашення заборгованості.

Моторне бюро дозволило компанії торгувати автостраховкою, незважаючи на 9,7 млн грн боргу
Фото: www.capital.ua/Алексей Солодунов

Моторне (транспортне) страхове бюро України, яке регулює ринок обов'язкового автострахування ОСАЦВ дозволило компанії СО "Домінанта" далі торгувати страховими полісами, незважаючи на заборгованість у 9,7 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні страхової компанії "Саламандра-Україна". Інформацію підтверджує текст протоколу президії Моторного бюро №358 від 23.07.2015 - він є в редакції.

У законі про обов'язкове автострахування сказано, що після утворення двомісячної заборгованості перед Моторним бюро страхова компанія втрачає статус асоційованого чи повного члена організації (див. п. 51.10 ЗУ "Про ОСЦПВВНТЗ", п.6.11.3 Статуту Моторного бюро). Однак у протоколі президії Моторного бюро сказано, що компанія "Домінанта" має заборгованість за березень-травень 2015 року, тобто вже понад два місяці. І Моторне бюро не виключає компанію, а надає їй піврічний термін на погашення боргу.

"Іншим страховим компаніям таких преференцій не дають. З 2008 року за борги перед фондами Моторного бюро було виключено 35 страховиків, серед яких були такі відомі компанії, як "Страхові традиції", "НАСТА", "Лафорт", "Гарант-Авто", "Україна", "Інвестсервіс", "Українська екологічна страхова компанія", - перераховує назви Роман Маленко, голова правління страхової компанії "Саламандра-Україна".

Страхове товариство "Домінанта" в пресі пов'язували з колишнім прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим. Колишній керівник компанії Олексій Рум'янцев раніше працював в "Українському страховому домі", який був акціонером "Укрбізнесбанку" з групи Віктора Януковича, коли його очолював Сергій Арбузов. Компанія "Домінанта" також страхувала автопарк Нацбанку, коли там працював Арбузов.

Проте рік тому Олексій Рум'янцев пішов із посади керівника страхового товариства у зв'язку зі зміною акціонерів, пише видання Forinsuner. Втім учасники страхового ринку називали зміну акціонерів технічною.

Формально основним власником СО "Домінанта" є ТОВ "Актуарний інформаційно-дослідний центр", що належить компанії Castlerock finance limited (Лондон). Засновником цієї компанії виступає британська фірма Investment house international limited.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram