ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Більшість росіян підтримує цензуру в Інтернеті, - опитування

42% громадян РФ упевнені, що інші держави використовують Інтернет проти Росії та її інтересів.

Більшість росіян підтримує цензуру в Інтернеті, - опитування
Архив
Фото: EPG

Понад половина росіян готові підтримати відключення Інтернету в разі надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє РБК із посиланням на опитування ВЦДГД.

49% росіян висловилися за цензуру в Інтернеті, а 58% опитаних готові до його відключення в разі дестабілізації ситуації в країні. 11% респондентів висловилися за повну свободу в мережі.

У дослідженні вказано, що постійними користувачами Інтернету в Росії є 42% населення. Зовсім не користуються Інтернетом 38% росіян, а час від часу використовують Мережу 20% респондентів.

Як зазначає РБК, з опитування випливає, що чим менше росіяни користуються Інтернетом, тим більше вони підтримують обмеження в ньому: цензуру більше підтримують не-користувачі Інтернету (57%), тоді як серед постійних користувачів таких 43%.

Ті учасники опитування, які регулярно користуються Інтернетом, зазначили, що довіряють у питаннях регулювання глобальної мережі спецслужбам (37%), уряду (36%), приватним компаніям і вченим (32%). У тих, хто не користується Інтернетом, довіра до уряду вища (46%), до спецслужб (44%), а місце вчених займає президент (37%).

Окрім того, 73% респондентів вважають, що в Мережі не варто публікувати негативну інформацію про держслужбовців, а 42% - що інші держави використовують Інтернет проти Росії та її інтересів. Найчастіше росіяни згодні на блокування сайтів із матеріалами, захищеними авторським правом (59%), і сайтів зарубіжних інформаційних видань (45%).

В опитуванні брали участь повнолітні жителі 42 регіонів Росії. Статистична похибка становить 3,1-4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram