ГоловнаЕкономікаФінанси

Другий транш МВФ піде на поповнення резервів НБУ

Також частину грошей направлять на оплату боргів за газ.

Другий транш МВФ піде на поповнення резервів НБУ
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві фінансів України заявили, що мають намір направити другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду обсягом $1,7 млрд на поповнення резервів Національного банку України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.

"Міністерство фінансів вітає сьогоднішнє рішення Ради директорів МВФ про надання Україні другого траншу кредиту у розмірі $1,7 млрд. У рамках чотирирічної Розширеної програми фінансування Міжнародного валютного фонду (Extended Fund Facility, EFF). Цей транш, надходження якого очікується найближчими днями, буде направлений на поповнення резервів Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

Водночас віце-прем'єр України Геннадій Зубко заявив, що частину другого траншу МВФ буде направлено на оплату боргів за газ.

"Частина піде на підтримку та фінансову стабілізацію фінансової системи України. Частина піде на виплату, у тому числі і за газ, і борги попередніх періодів", - сказав він.

Нагадаємо, 31 липня МВФ повідомив про рішення виділити Україні черговий транш у розмірі 1,7 млрд доларів.

У 2015 році фонд мав виділити Україні ще два транші по 1,7 млрд доларів.

Перешкодою для отримання Україною другого траншу була незгода приватних кредиторів України на реструктуризацію. Довгий час вважалося, що без домовленості з кредиторами МВФ не виділить Україні гроші. Проте на початку червня у фонді заявили, що домовленість про реструктуризацію не є обов'язковою умовою.

Нагадаємо, перший транш МВФ у розмірі 5 млрд доларів Україна отримала в березні. Загальний обсяг програми EFF становить 17,5 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram