ГоловнаПолітика

Генпрокуратура оскаржила заставу Лавриновичу

Суд обрав екс-міністру запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,2 млн грн.

Генпрокуратура оскаржила заставу Лавриновичу
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура внесла апеляційну скаргу на рішення суду про обрання запобіжного заходу колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу, підозрюваному в розтраті майна.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У п'ятницю, 31 липня, прокурором Генеральної прокуратури України внесена апеляційна скарга на рішення суду про обрання запобіжного заходу колишньому міністру юстиції України О.Лавриновичу, якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, у вигляді застави", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що Печерський районний суд Києва 30 липня розглянув клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу Лавриновичу у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 8,6 млн грн.

Однак суд обрав для екс-міністра запобіжний захід у вигляді застави на суму в розмірі 1 тисячу мінімальних заробітних плат - зараз це 1 млн 218 тис. гривень. Лавринович також має здати закордонний паспорт, не виїжджати з Києва без дозволу і прибувати до слідчого на першу вимогу.

Нагадаємо, Лавриновича підозрюють у розтраті держкоштів на суму 8,5 млн гривень. Його звинувачують у виплаті цієї суми американській юркомпанії Skadden в 2012 році. Skadden мала надати Мін'юсту для направлення в Європейський суд з прав людини звіт, що підтримує обвинувачення проти Юлії Тимошенко. Однак цей звіт Мін'юст отримав вже після того, як ЄСПЛ виніс вердикт у справі. Таким чином, документ виявився марним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram