ГоловнаЕкономікаДержава

На українських ТЕС залишилися добові запаси вугілля

"Укренерго" заявило про кризову ситуацію на електростанціях.

На українських ТЕС залишилися добові запаси вугілля
Фото: www.dtek.com

У НЕК "Укренерго" заявили, що запасів вугілля на українських теплоелектростанціях залишилося всього на добу роботи. Про це в п'ятницю на круглому столі заявив начальник Держінспекції з експлуатації електричних станцій і мереж, головний держінспектор з експлуатації станцій і мереж НЕК "Укренерго" Олег Коземко, пише РБК-Україна.

За його словами, у більшості електростанцій залишаються добові запаси вугілля.

"Хочу зазначити, що відбувається з паливом станом на 8 годину сьогодні інформація. Наприклад, на Криворізькій ТЕС залишок вугілля 5 тис. тонн - це для роботи двома енергоблоками протягом доби. Придніпровська ТЕС - 1,4 тис. тонн - це на добу . Слов'янська станція стоїть, палива 100 тонн на складі, для роботи в пропускному режимі енергоблоку необхідна добова витрата - 7 тис. тонн, Зміївська ТЕС - 1,6 тис. тонн - це доба, Курахівська - 31,8 тис. тонн - це теплова електростанція, яка сьогодні працює 6 енергоблоками, бо 4 перебувають у поточному ремонті, і витрата добового палива - 12 тис. тонн, самі можете порахувати, на яку кількість діб вистачить 31 тис., і це вугілля газової групи", - сказав Коземко.

Нагадаємо, що в понеділок, 3 серпня, пройде засідання антикризового енергетичного штабу. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, назвавши ситуацію в енергетиці критичною.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють всі 14 теплових електростанцій. З них сім - на вугіллі антрацитової групи "А" і "Т", які стали дефіцитними після появи терористів на Донбасі. Вугілля газової групи видобувається на заході України і раніше не було дефіцитним.

За даними на 28 липня, в роботі перебували 32 пиловугільних енергоблоки та два корпуси ТЕС потужністю 6,2 ГВт. Атомні електростанції працювали з навантаженням 8,1 ГВт.

Запаси вугілля станом на 29 липня становили 1,4 млн тонн, у тому числі антрациту - 582 тис. тонн (з низ 426 тис. тонн на ТЕС у Щастя, яка працює на Луганську область), газового вугілля - 831 тис. тонн (з них 337 тис. тонн на Бурштинській ТЕС, яка продає електроенергію в Європу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram