ГоловнаПолітика

Яценюк доручив Полтораку почати розрахунки для переходу на контрактну армію

Прем'єр запропонував реформувати ЗСУ за прикладом патрульної поліції

Яценюк доручив Полтораку почати розрахунки для переходу на контрактну армію
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністру оборони Степану Полтораку почати розрахунки для переходу на контрактну армію і моделювання нових систем навчання та мобілізації військовослужбовців.

"У нас нова політика у правоохоронній системі - ми йдемо по шляху виключно професійного набору нових якісних поліцейських. Це навчання, тренування, обмундирування, це нові підходи. Вважаю, що такі ж зміни мають відбутися і у системі Міноборони", - цитує прем'єра його прес-служба.

Напередодні з аналогічною пропозицією вийшов міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він зазначив, що нинішня ситуація, коли в армію і зону АТО відправляють випадкових людей, не сприяє підвищенню боєздатності армії. У підходу, коли призовників відловлюють на вулицях і у трамваях немає майбутнього, вважає він.

Нагадаємо, що Україна за Януковича вже намагалася перейти на контрактну армію, але це обернулося розвалом армії.

У зв'язку з російською агресією в.о. президента Олександр Турчинов у травні 2014 року підписав указ про заходи щодо підвищення обороноздатності держави, яким передбачалося відновлення призову на строкову військову службу.

У січні 2015 року Верховна Рада підвищила верхню межу віку для призову на строкову службу. Тепер призивають тих, хто досягнув 18-річного і не досягнув 27-річного віку. Раніше призовний вік був встановлений в рамках 18-25 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram