ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстрілюють позиції сил АТО з "відведеного" озброєння, - штаб

Сепаратисти використовують танки й артилерію

Бойовики обстрілюють позиції сил АТО з "відведеного" озброєння, - штаб
Фото: EPA/UPG

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції на Донбасі з озброєння, яке має бути відведено від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

Так, уночі, на Маріупольському напрямку в епіцентрі вогню опинилося селище Старогнатівка. Шість разів з боку Ново- і Староласпи бойовики били по населеному пункту зі 122-міліметрової артилерії, а також з мінометів калібру 120 мм.

О 2:20 терористи обстріляли селище Миколаївка з танка і 120-міліметрового міномета. Крім того, під вогонь танка потрапили також позиції українських військових біля Майорського.

У районі Донецька бойовики зі 120-міліметрових мінометів обстріляли опорні пункти української армії неподалік Опитного і Водяного.

"Сьогодні, починаючи з 7:00 ранку, сепаратисти припинили використовувати артилерію, проте збройні провокації з використанням стрілецької зброї і мінометів тривали фактично вздовж всієї лінії бойового протистояння. Всього, з опівночі до 18:00, окупанти 7 разів застосовували артилерію, 23 рази - міномети, 33 - стрілецьку зброю і гранатомети, 4 рази били з танків", - зазначили в прес-центрі.

У відповідь на провокації супротивника українські військові відкривали вогонь з озброєння, не забороненого мінськими домовленостями.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО отримали поранення четверо військових. Загиблих не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram