ГоловнаСвіт

Британія видворятиме всіх мігрантів, які штурмують Євротунель

Мігранти вже три дні намагаються прорватися з Франції до Британії

Британія видворятиме всіх мігрантів, які штурмують Євротунель
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Великобританія не даватиме притулок нелегальним мігрантам, які вже третю ніч штурмують Євротунель, який проходив під Ла-Маншем.

Про це заявив британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, інформує "ВВС-Україна".

За словами глави уряду, всі нелегальні мігранти видворять із Британії.

Сотні мігрантів, які сподіваються потрапити до Великобританії, третю ніч поспіль штурмують огорожі вантажного терміналу тунелю під Ла-Маншем у французькому місті Кале.

Французька влада додатково розмістила для охорони терміналу 120 поліцейських, а британські депутати закликали уряд Великобританії докласти більше зусиль для подолання кризи з мігрантами в Кале.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей заявила, що в Кале терміново встановлюються нові огорожі.

Компанія-оператор транспортних перевезень тунелем Eurotunnel повідомила, що вночі у понеділок, 27 липня 2000 мігрантів спробували потрапити на територію терміналу, у вівторок їх було 1,5 тис. У середу - на третю ніч масштабних спроб мігрантів штурмувати термінал - поліція супроводила з території кілька сотень мігрантів.

Мігранти не припиняють спроб потрапити в тунель незважаючи на те, що у вівторок під час такої спроби загинув молодий чоловік. Згідно з повідомленням французької поліції, це був громадянин Судану у віці від 25 до 30 років.

Представники компанії Eurotunnel стверджують, що від початку року вони зупинили 37 тис. мігрантів, які намагалися проникнути до Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram