ГоловнаПолітика

Справу Савченко передали в Ростовський облсуд для визначення підсудності

Раніше захист просив перенести розгляд справи у Гагарінський суд Москви

Справу Савченко передали в Ростовський облсуд для визначення підсудності
Фото: EPA/UPG

Справу української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко направляють у Ростовський обласний суд для визначення її підсудності.

Про це повідомив адвокат льотчиці Микола Полозов у своєму мікроблозі Твіттер.

"Донецький міський суд РФ задовольнив клопотання захисту про повернення справи для визначення підсудності в Ростовський облсуд", - написав адвокат.

Раніше захист Савченко під час попередніх слухань у Донецькому міськсуді у Ростовській області клопотала про перенесення розгляду справи в Гагарінський суд Москви.

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура Росії затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі проти Савченко. За версією російського слідства, вона вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу блокпоста бойовиків "ЛНР", де перебували кореспонденти ВДТРК. Унаслідок обстрілу двоє росіян загинули. Савченко також звинувачують в умисному незаконному перетині держкордону РФ з Україною поза пунктом пропуску. Таким чином, Савченко звинувачується у вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство загальнонебезпечним способом, а також незаконному перетині кордону РФ.

17 липня Савченко етапували з московського СІЗО, протягом кількох днів її місцезнаходження було невідоме. Сьогодні, 30 липня, міськсуд Донецька Ростовської області розпочав попереднє слухання у кримінальній справі Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram