ГоловнаСвіт

На французькому острові знайшли уламок літака, імовірно, від "Боїнга", що зник у 2014 році

Малайзія проведе експертизу знайденого на острові Реюньон уламка літака

На французькому острові знайшли уламок літака, імовірно, від "Боїнга", що зник у 2014 році
Пропавший лайнер, нарисованный сочуствующими филиппинскими школьниками
Фото: EPA/UPG

Глава Міністерства транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай розповів під час прес-конференції в ООН, що направив на французький острів Реюньон команду фахівців для дослідження виявленого там уламка літака, який, імовірно, є частиною малайзійського літака "Боїнг-777", що зник у березні 2014 року.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

"Знайдений уламок треба спочатку перевірити, перед тим як підтверджувати, що він належав рейсу MH370", - сказав Ліоу Тіонг Лай.

Деякі американські авіаційні експерти вже заявили з високою часткою ймовірності, що прибитий до берега уламок є частиною літака Boeing 777.

Криловий закрилок розміром два на один метр виявили у Реюньоні під час робіт з прибирання пляжу вранці 29 липня. Після виявлення уламка почалося розслідування за участю місцевої авіаційної влади.

ABC News пише, що місцеві фахівці припускають, що уламок може також належати єменському літаку, що розбився в Індійському океані у 2009 році.

Малайзійський літак "Боїнг-777" з 227 пасажирами, що вилетів з Куала-Лумпура в Пекін 8 березня минулого року, зник з радарів над Південно-Китайським морем. Згодом з'ясувалося, що на літаку були відключені системи зв'язку, і його курс серйозно змінився. Після зникнення рейсу MH370 Австралія, Малайзія, США, Китай та інші країни витратили десятки мільйонів доларів на проведення пошукових робіт в океані, проте не виявили жодних слідів літака.

Після зникнення MH370 сталася катастрофа MH17 тієї самої авіакомпанії у Донбасі. Це призвело до серйозних фінансових проблем "Малайзійських авіаліній". До цього компанія пишалася низьким числом інцидентів за 68 років роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram