ГоловнаПолітика

У Росії почали судити Надію Савченко

Засідання суду у російському Донецьку триває в закритому режимі

У Росії почали судити Надію Савченко
Савченко везут в Донецк
Фото: twitter.com/GraniTweet

Міський суд Донецька Ростовської області почав попереднє слухання у кримінальній справі щодо українки Надії Савченко.

Засідання почалося об 11:00 і триває у закритому режимі.

Адвокати поспілкувалися з Савченко, вона їм розповіла, що з Москви її етапували 17 липня, і везли 12 годин до Воронежа. Там українка чотири дні сиділа в СІЗО, а потім її відвезли в Новочеркаськ Ростовської області, повідомив захисник Савченко Марк Фейгін у своєму твіттері.

За його словами, будівлю суду по периметру оточено поліцією, людей до суду не підпускають.

У четвер в ефірі українського телебачення Фейгін заявив, що, за його даними, Росія веде переговори з Україною про обмін Савченко на затриманих російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова.

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура Росії затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі проти Савченко.

За версією російського слідства, вона вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу блокпоста бойовиків ЛНР з розташованими на ньому кореспондентами ВДТРК. Унаслідок обстрілу двоє росіян загинули. Савченко також звинувачують в умисному незаконному перетині держкордону РФ з Україною поза пунктом пропуску. Таким чином, Савченко звинувачується у вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство загальнонебезпечним способом, а також незаконному перетині кордону РФ (ч.2 ст.105, ч.3 ст.30, ч.2 ст.105, ч.1 ст .322 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram