ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін підписав указ про знищення європейських продуктів на кордоні

Дія указу не поширюється на товари, які громадяни ввезли для особистого користування.

Путін підписав указ про знищення європейських продуктів на кордоні
Российская граница

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, за яким сільськогосподарську сировину і продукти, заборонені до ввезення в Росію через санкції, будуть знищувати прямо на кордоні з 6 серпня.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу Кремля.

"Установити, що ввезені на територію Російської Федерації сільськогосподарська продукція, сировина і продовольство, країною походження яких є держава, яка прийняла рішення про введення економічних санкцій щодо російських юридичних і (або) фізичних осіб або приєдналася до такого рішення, і які заборонені до ввезення на територію Російської Федерації, підлягають знищенню з 6 серпня 2015 року", - цитує агентство текст указу.

В указі також дано доручення уряду встановити порядок знищення товарів. Дія указу не поширюється на товари, які громадяни ввезли для особистого користування, або продукти, які проходять транзитом через Росію.

Минулої п'ятниці голова Мінсільгоспу Олександр Ткачов запропонував знищувати на кордоні заборонені продукти, які ввозяться на територію Росії , а не відправляти їх назад. Путін підтримав цю ідею. "Добре. Давайте погодимося з пропозицією міністра", - заявив президент на нараді з членами уряду. Путін доручив кремлівській адміністрації опрацювати це питання з юристами і запропонувати "відповідні рішення".

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на постачання низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас з нього забрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко та молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни. Наприкінці червня 2015 року заборону на ввезення продуктів продовжили до 5 серпня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram