ГоловнаПолітика

ГПУ висунула підозри сімом російським службовцям у справі Савченко

Серед підозрюваних - працівники СК РФ, судді та високопосадовець

ГПУ висунула підозри сімом російським службовцям у справі Савченко
Архив
Фото: EPA/UPG

Генпрокуратура висунула підозри сімом російським службовцям у зв'язку з незаконним триманням під вартою українки Надії Савченко.

Про це на брифінгу повідомив заступник генпрокурора України Юрій Столярчук.

"Ми маємо підстави повідомити цілу низку посадових осіб РФ про підозру у вчиненні тих чи інших кримінальних злочинів щодо Надії Савченко. Генпрокуратура офіційно зверталася із запитом до Генпрокуратури РФ про те, щоб була надана правова допомога, щоб здійснити повідомлення про підозру у кримінальному провадженні, щоб були вручені роз'яснення прав підозрюваним особам. Їх семеро. Це громадяни, службовці, навіть високопоставлені особи РФ", - заявив Столярчук.

Серед фігурантів справи - два працівники слідчого підрозділу Слідчого комітету РФ, троє суддів, які ухвалювали рішення про арешт Савченко, певний високопосадовець і громадянин РФ, який займався переміщенням українки через кордон.

Нагадаємо, російський суд призначив початок попереднього засідання у справі Савченко на 11:00 30 липня у місті Донецьк Ростовської області.

Савченко викрали бойовики на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли в Росію, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram