ГоловнаСвіт

У Китаї створили список причин для звільнення чиновників

Комуністична партія Китаю продовжує боротьбу з корупцією

У Китаї створили список причин для звільнення чиновників
Съезд КПК (Архив)
Фото: EPA/UPG

Владна Комуністична партія Китаю (КПК) створила список підстав, необхідних для звільнення некомпетентних чиновників.

Про це повідомляє The South China Morning Post.

Правила ввели у країні ще 19 липня, проте відомо про цей перелік стало тільки зараз.

Критерії розроблено в рамках програми боротьби з корупцією. На думку розробників, вони полегшать здійснення перестановок у партії і допоможуть звільнити дорогу молодим співробітникам. Приводом для звільнення можуть стати проблеми зі здоров'ям, порушення партійної дисципліни, а також невідповідність займаній посаді. Останнє включає нелояльність до партії, нездатність справлятися з роботою або ж наявність дітей чи подружжя, які живуть за кордоном.

Як повідомляє видання, раніше членів КПК неодноразово попереджали, що у разі, якщо хтось із їхніх родичів іммігрує, чиновникам доведеться піти у відставку.

Після обрання головою КНР у березні 2013 року Сі Цзіньпін оголосив боротьбу з корупцією одним із пріоритетів своєї політики. Він закликав боротися з хабарництвом, завдаючи ударів "і по тигру, і по мусі", тобто не шкодуючи ні дрібних, ні найбільш високопоставлених чиновників. За минулий відтоді час під слідством опинилися кілька політиків-важковаговиків, зокрема член ЦК Політбюро Чжоу Юнкан. У минулому партійні керівники такого рівня вважалися недоторканними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram