ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії заворушення в день ВДВ пояснили "рядженими" десантниками

Традицію російських ВДВшників купатися у фонтанах пояснили увагою журналістів.

У Росії заворушення в день ВДВ пояснили "рядженими" десантниками
День ВДВ (Архив)
Фото: EPA/UPG

Більшість конфліктів у день ВДВ відбуваються через людей, що видають себе за десантників.

Про це заявив командувач ВДВ Володимир Шаманов, повідомляє РИА Новости.

"Це так звані ряджені - люди, які не служили у військах, але люблять покрасуватися, надягають тільняшки. І коли їм ставлять запитання: "З якими парашутами ви здійснювали стрибки?", "Де служили?", то отримують невиразні відповіді. Уникнути цього поки що не вдається, але ми вживаємо для цього всі заходи", - зазначив Шаманов.

Він додав, що особисто ніколи не купався у фонтанах, проте не може засуджувати інших десантників.

У 2013 році Шаманов стверджував, що традиція купатися у фонтанах з'явилася через журналістів. "Як показує практика, поки немає телевізійних камер, особливо немає й бажаючих у фонтан залізти. Як тільки з'являються телевізійні камери, у десантника з'являються перспективи, що його покажуть по телебаченню", - пояснював він.

День ВДВ відзначають 2 серпня в пам'ять про перше викидання десанту в 1930 році. У цей день ветерани ВДВ і нинішні десантники збираються разом, розпивають спиртні напої і купаються у фонтанах. Найчастіше святкування супроводжується бійками і заворушеннями. У деяких містах 2 серпня відключають фонтани, щоб забезпечити збереження обладнання та убезпечити відпочиваючих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram