ГоловнаПолітика

Кабмін виділяє 50 млн гривень на запровадження ID-карток

Біометричний внутрішній паспорт є умовою для безвізового режиму.

Кабмін виділяє 50 млн гривень на запровадження ID-карток
Фото: business.ua

Кабінет Міністрів сьогодні виділить 50 млн гривень на запровадження в Україні внутрішніх біометричних паспортів у вигляді ID-карток.

"Для того, щоб кудись літати без віз, треба, щоб ми нарешті виконали всі технічні питання щодо безвізового режиму. В рамках реалізації лібералізації безвізового режиму сьогодні уряд приймає рішення про виділення коштів на виготовлення картки громадянина країни. Ми виділяємо 50 млн для Державної міграційної служби на створення системи карток громадянина України", - заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що ця картка буде діяти одночасно з внутрішнім паспортом.

"Це одна з ключових вимог, щоб ідентифікація і безпосередньо документ, який підтверджує особу, відповідали тим стандартам, які визначені Європейським Союзом", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, оформлення та видача внутрішніх біометричних паспортів-карток почнеться з 1 січня 2016 року.

У грудні 2012 року набув чинності закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". Закон передбачає введення біометричних паспортів, що містять чіп, або безконтактний електронний носій інформації, на якому записані, зокрема, біометричні дані людини - відбитки пальців, розпізнавання обличчя, ДНК, долоня руки, сітківка ока та ін.

Із січня 2015 року в Україні почали оформляти біометричні паспорти для виїзду за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram