ГоловнаПолітика

Севрук заявив, що не є людиною Гузиря або Шокіна і не підпадає під люстрацію

Перший заступник генпрокурора дав брифінг, щоб розповісти про свою біографію

Севрук заявив, що не є людиною Гузиря або Шокіна і не підпадає під люстрацію
Фото: gp.gov.ua

Новий перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук заперечує, що він є людиною Володимира Гузиря, на місце якого його вчора призначили, чи Віктора Шокіна, який його призначив. Про це Севрук заявив у середу на брифінгу.

Він підтвердив, що працював з Гузирем з 2006-го по 2010 роки, коли той був заступником начальника Головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства ГПУ, а Севрук обіймав посади в одному з підрозділів цього ГУ. Під безпосереднім керівництвом Шокіна він працював тільки кілька місяців у 2006 році, повідомив Севрук.

На його думку, цього не достатньо для того, щоб називати його людиною Гузиря або Шокіна. "Тоді я людина і Медведька Олександра Івановича, і Піскуна Святослава Михайловича", - підкреслив перший заступник генпрокурора.

Він також додав, що не підпадає під люстрацію, бо під час Революції гідності працював лише заступником начальника одного з управлінь в ГПУ.

Водночас Севрук додав, що дійсно отримав нагороду від колишнього президента Віктора Януковича, зокрема медаль за роботу на державу.

Нагадаємо, Севрук до підвищення був начальником головного управління нагляду за кримінальними провадженнями Генеральної прокуратури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram