ГоловнаПолітика

Італійські депутати зібралися в Крим

Візит італійської делегації заплановано на жовтень

Італійські депутати зібралися в Крим
Фото: http://www.mk.ru/Геннадий Черкасов

Слідом за парламентаріями з Франції рішення відвідати анексований Росією Крим ухвалили італійські депутати.

Про це розповів один з ініціаторів поїздки, член комітету палати депутатів Італії із закордонних справ, депутат від руху "П'ять зірок" Манліо ді Стефано, повідомляє "Коммерсантъ".

"Втім якщо у випадку з французькою делегацією йшлося про представників однієї з провідних політичних сил країни, партії "Республіканці" екс-президента Франції Ніколя Саркозі, то в італійську групу поки що увійшли депутати від популістського руху, що виступає на антиєесівських й антиамериканських позиціях", - пише видання.

"Ми вирішили приїхати до Криму і в Москву в складі делегації від італійського руху "П'ять зірок". Днями я зв'яжуся з представниками посольства Росії в Римі, щоб розпочати організацію візиту", - заявив ді Стефано.

За його словами, поїздка відбудеться на початку жовтня. Чисельність делегації становитиме від восьми до десяти осіб, очолить групу Алессандро ді Баттіста, ще один член парламентського комітету із закордонних справ.

"Більшість у парламенті Італії, звичайно, вважає, що приєднання Криму до Росії було незаконним, тож ми в очевидній меншості", - зазначив один із парламентаріїв. При цьому, за його словами, депутати усвідомлюють, що надалі їм можуть відмовити у в'їзді в Україну, тому подумують про те, щоб спробувати узгодити свою поїздку не тільки з Москвою, а й із Києвом.

Нагадаємо, 24 липня кілька французьких депутатів відвідали окупований Росією Крим. Більшість учасників поїздки є республіканцями і входять у партію екс-президента Ніколя Саркозі. Делегацію очолив депутат Національних зборів, член комітету із закордонних справ Тьєррі Маріані. МЗС Франції попередило депутатів заздалегідь, що не схвалює їхнього візиту на анексований півострів. Своєю чергою українське МЗС заявило, що заборонить французьким депутатам в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram