ГоловнаПолітика

Суд у справі Кернеса перенесли на 26 серпня

Адвокати стверджують, що мер Харкова не може перебувати більше ніж дві години у закритому приміщенні

Суд у справі Кернеса перенесли на 26 серпня
Фото: EPA/UPG

Жовтневий районний суд Полтави переніс засідання за звинуваченням мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців у погрозах вбивством, тортурах і викраданні на 26 серпня на 10:30.

Про це заявив головуючий у справі суддя Андрій Антонов, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, таким чином суд задовольнив прохання адвокатів підсудного, які заявили, що Кернес за станом здоров'я не може перебувати на засіданні більше ніж дві години.

"На підсудного негативно впливає велика кількість людей у невеликому приміщенні із закритими вікнами, погрози, що лунають з боку мітингувальників, і відсутність туалету, обладнаного для людей з обмеженими можливостями", - стверджує захист.

Крім того, адвокат зазначив, що активісти, які зібралися на мітинг перед будівлею суду, намагалися прорватися всередину, незважаючи на те, що правопорядок охороняли кілька десятків міліціонерів.

Нагадаємо, стосовно мера Харкова порушено кримінальну справу. Кернес і два його охоронці, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів. Справа перебуває на розгляді у суді, при цьому засідання вже кілька разів переносилися.

У червні у харківському готелі, де живе Кернес, провели обшук. Як повідомив глава МВС Арсен Аваков, слідчі шукали докази у справі щодо організації "Оплот", в тому числі її зв'язків з Кернесом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram