ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне переслідування Януковича

Ухвалення вироку дозволить конфіскувати активи екс-президента

Суд дозволив заочне переслідування Януковича
Фото: EPA/UPG

Печерський райсуд Києва у п'ятницю надав дозвіл на здійснення процедури спеціального досудового розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це на брифінгу сказав генеральний прокурор Віктор Шокін.

Це вже третє рішення суду про початок заочного розслідування проти екс-держчиновників. Раніше суд дозволив розпочати заочний процес проти екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової і колишнього заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова.

Після отримання рішення суду Генпрокуратура у ЗМІ розмістить повідомлення про підозру Януковичу і запропонує йому прибути на суд.

У разі відсутності відповіді на цю пропозицію обвинувальні акти проти Януковича передадуть до суду, і почнеться процес його заочного засудження.

Ухвалення заочного вироку дозволить конфіскувати майно Януковича як в Україні, так і за кордоном.

Наразі Печерський суд розглядає також клопотання Генрокуратури про початок заочного розслідування проти колишнього виконувача обов'язків прем'єр-міністра Сергія Арбузова, голови правління ПАТ "Фармстандарт-Біолік" Олександра Стащенка, екс-міністра Олександра Клименка.

Нагадаємо, на початку 2015 року Кримінальний процесуальний кодекс України було доповнено главою 24-1, якою передбачено процедуру спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливість заочного засудження у разі, коли особа перебуває у міждержавному або міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram