ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували законопроект про скасування місцевих виборів на Донбасі

Ініціатива належить депутатам від Радикальної партії Ляшка.

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови №2451а, в якій п'ять депутатів Верховної Ради від фракції Радикальної партії Олега Ляшка пропонують парламенту скасувати призначення чергових виборів депутатів обласних, районних, міських і районних рад на 25 жовтня на Донбасі, де діє і на які поширюється юрисдикція військово-цивільних адміністрацій.

Згідно з текстом документа, пропонується внести зміни до прийнятого 17 липня Радою проекту постанови №2148а про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня за винятком окупованих територій анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

Згідно з пояснювальною запискою, чергові місцеві вибори пропонується не призначати на територіях Донецької та Луганської областей, де діє і на які поширюється юрисдикція військово-цивільних адміністрацій, а проведення місцевих виборів на цих територіях створить загрозу для територіальної цілісності, суверенітету та національної безпеки України.

Авторами законопроекту є голова фракції Олег Ляшко, а також депутати Віктор Вовк, Сергій Скуратівський, Ігор Мосійчук та Ігор Попов.

Нагадаємо, 17 липня Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня за винятком окупованих територій анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

Проти проведення виборів у підконтрольних Україні частинах двох східних областей висловилися голова Луганської обласної ВЦА Георгій Тука та Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram