ГоловнаПолітика

Екзит-поли New Image Marketing Group і "Социс" дали різні результати по Чернігову

Одні соціологи показали перемогу Корбана, інші - Березенка.

Екзит-пол центру New Image Marketing Group свідчить про те, що позачергові вибори Верховної Ради в 205 окрузі в Чернігові виграв Геннадій Корбан з результатом 33% голосів. У Сергія Березенка - 23%, в Ігоря Андрійченка - 8%, у Миколи Звєрєва - 7%, у Володимира Зуба - 7%, у Андрія Міщенка - 6%.

При цьому директор центру New Image Marketing Group Олег Синаюк під час представлення результатів заявив, що він не може гарантувати їх достовірність через велику кількість "відмовників".

Водночас екзит-пол "Социс" показав, що Березенко набрав 31,4%, у Корбана - 17,1%, у Міщенка - 10%, в Андрійченка - 9%, у Зуба - 7%, у Звєрєва - 6,4%.

Дослідження "Социс" охопило 40 виборчих дільниць у межах усього виборчого округу (Деснянський район міста в повному обсязі і невелика частина Новозаводського району міста). На кожній дільниці було опитано близько 40 виборців (залежно від розміру виборчої дільниці). Загальна кількість респондентів становила 2011 осіб. Похибка дослідження - 2,5%.

Результати екзит-полів було оголошено в ефірі українського ТБ.

Нагадаємо, на одне місце в парламенті претендував 91 кандидат.

Всього в окрузі створено 83 виборчі дільниці: 72 звичайних та 11 спеціальних. Виборцям належить зробити вибір з 91 кандидата (7 з них висунуто політичними партіями, 84 - самовисуванці). Обраним стане той кандидат, який отримає більше голосів виборців порівняно з іншими в окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram