ГоловнаПолітика

КВУ нарахував до 40 псевдожурналістів у Чернігові

Хоча виборчий процес вважає "досить якісним".

КВУ нарахував до 40 псевдожурналістів у Чернігові
Фото: Макс Требухов

Комітет виборців України заявляє про присутність на виборчих дільницях округу №205 у Чернігові близько 40 осіб з фальшивими посвідченнями журналістів.

Про це під час прес-конференції в дискусійному клубі "Експертна думка" повідомив керівник організації Олексій Кошель, повідомляє УНІАН.

За його словами, представники КВУ затримали дві групи псевдожурналістів, які зареєструвалися від видання "Точка зору". Зроблено відповідне звернення до правоохоронних органів. Також двоє людей перебувають у міліцейському відділку.

Кошель зазначив, що він особисто затримав людину з посвідченням №39, тому є підстави вважати, що на виборчих дільницях округу №205 знаходяться понад 40 таких "журналістів", що є, на його думку, серйозною мережею. Керівник КВУ вбачає загрозу перебування на дільницях сторонніх осіб під час підрахунку голосів та транспортування бюлетенів. Адже навіть незначна кількість людей може пошкодити документацію або вчинити інші дії, щоб результати виборів на дільниці визнали недійсними.

Загалом станом на 15.00 голова КВУ назвав виборчий процес "досить якісним на тлі брудної передвиборної кампанії".

Серйозних порушень, які можуть вплинути на результат волевиявлення чернігівців, поки що не зафіксовано.

У свою чергу координатор громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська також висловила стурбованість перебуванням на виборчих дільницях представників неіснуючих ЗМІ. З цим питанням вона звернулася до керівництва УМВС в області. За її інформацією, відбувається деяке рокірування цих представників з однієї дільниці на іншу, люди змінюють посвідчення і по суті незаконно перебувають на дільницях.

Нагадаємо, сьогодні в Чернігові на 205-му окрузі відбуваються довибори до Верховної Ради.

Всього в окрузі створено 83 виборчі дільниці: 72 звичайних і 11 спеціальних. Виборцям належить зробити вибір з 91 кандидата (7 з них висунуто політичними партіями, 84 - самовисуванці). Обраним стане той кандидат, який отримає більше голосів виборців порівняно іншими в окрузі.

ЦВК зобов'язана встановити підсумки виборів до 11 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram