ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернігові спостерігачі затримали двох псевдожурналістів

КВУ закликає МВС приділити цьому факту необхідну увагу.

У Чернігові затримали двох чоловіків з сфальсифікованими посвідченнями журналістів.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

"Ці особи намагалися проникнути на територію ділянки з неправдивими свідченнями газети КВУ. Цікава деталь - дата видачі посвідчень 15 вересня 2015 року. Також варто зазначити, що обидва затримані мали на руках жовті браслети. Спостерігачі КВУ викликали наряд міліції", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в комітеті стверджують, що в окрузі виявлено вже 20 таких псевдожурналістів.

У зв'язку з цим КВУ вимагає від МВС розслідувати факт появи на кількох виборчих дільницях осіб з підробленими журналістськими посвідченнями.

"Вимагаємо від керівництва МВС розпочати розслідування щодо присутності на виборчих дільницях по одномандатному виборчому округу №205 псевдожурналістів спортивної зовнішності з посвідченнями журналістів газети ВГО КВУ "Точка зору", - повідомляє прес-служба комітету.

Фото: www.facebook.com/cvu.ngo

Згідно з повідомленням, КВУ розцінює появу осіб з підробленими посвідченнями організації як потенційну можливість зриву голосування, і закликає МВС приділити цим фактом необхідну увагу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах в 205 окрузі Чернігова на двох виборчих дільницях активісти зафіксували факт зйомки на камеру виборцями виданих їм бюлетенів для голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram