ГоловнаПолітика

США з осені почнуть тренувати українських військових

На думку американських військових, навчання допоможуть Україні зміцнити оборонні можливості.

США з осені почнуть тренувати українських військових
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати восени почнуть військові тренування підрозділів Міноборони України, схожі на ті, що відбуваються зараз на Яворівському полігоні з Національною гвардією України.

Про це заявив у п'ятницю у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє Укрінформ.

"Сполучені Штати мають намір продовжити підготовку українських сил безпеки цієї осені в Західній Україні", - зазначив представник Держдепу.

Він уточнив, що тренування організують для військового персоналу підрозділів МОУ і пройдуть у західній частині країни. "Це допоможе Україні зміцнити її оборонні можливості", - зазначив Тонер.

За його словами, ці тренування будуть схожі на навчання, які проводять зараз із Національною гвардією України. Він підкреслив, що цю ініціативу реалізують як "частину довготривалої співпраці в оборонній галузі з Україною" і вона відбудеться на запрошення українського уряду.

Представник Державного департаменту США також наголосив, що підготовку здійснюватимуть у рамках виділених США 244 млн доларів на підтримку України в галузі безпеки.

Водночас Тонер зазначив, що у Вашингтоні продовжують "зосереджуватися на постачанні нелетальної допомоги". Поки що керівництво США не планує змінювати цієї позиції - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram