ГоловнаПолітика

Україна підготувала всі документи для звернення до Гаазького трибуналу

Для початку розгляду матеріалів у трибуналі необхідне звернення президента України.

Україна підготувала всі документи для звернення до Гаазького трибуналу
Виталий Касько
Фото: segodnya.ua

Українська сторона підготувала всі необхідні документи для звернення в Міжнародний кримінальний суд (Гаазький трибунал) із приводу притягнення до відповідальності керівництва Російської Федерації, ДНР і ЛНР за злочини проти людяності, для старту процедури необхідна лише відповідна заява президента України Петра Порошенка.

Про це заявив у п'ятницю, 24 липня, заступник генерального прокурора України Віталій Касько, пише "Інтерфакс-Україна".

"Як на мене, це зависло десь у Кабінеті Міністрів. Ми всю інформацію надали. У кожному разі тут важко висунути якісь претензії до Кабінету Міністрів, тому що для того, щоб пішов процес, необхідна заява від голови держави, адже постанови парламенту мало", - розповів він.

Касько пояснив, що для початку розгляду матеріалів в офісі прокурора Гаазького трибуналу необхідне звернення президента України.

"МЗС передало в Адміністрацію президента проект цього звернення, але наскільки мені відомо, його досі не підписано, тому, не маючи звернення, відправляти ці матеріали немає сенсу", - розповів Касько.

Нагадаємо, 11 червня Міністерство юстиції заявило, що Європейський парламент подав у Міжнародний кримінальний суд в Гаазі заяви для ініціювання розслідування окупації Росією Криму і частини Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram