ГоловнаПолітика

Нардеп просить Шокіна розібратися з доплатами чиновникам в МІУ та МінАПК

Розміри винагороди нібито залежать від посади

Нардеп просить Шокіна розібратися з доплатами чиновникам в МІУ та МінАПК
Юрій Бублик
Фото: www.poltava.pl.ua

У Міністерстві інфраструктури та Міністерстві аграрної промисловості створено неофіційну систему додаткового матеріального стимулювання держслужбовців, причому суми щомісячних доплат сягають 50 тис. дол. Про це повідомляється в запиті народного депутата Юрія Бублика на ім'я генерального прокурора, міністра МВС та голови СБУ, опублікованому на його сторінці в соцмережі Facebook.

Як стверджує парламентар, розміри доплат залежать від посади чиновника - по 50 тис. дол. отримують міністри, по 30 тис. - перші заступники або радники, по 25 тис. - радники, від 3 до 7 тис. - керівники департаментів та аналітики обох відомств. Крім того, доплати отримують керівники держпідприємств, що входять у сферу контролю міністерств.

У запиті, зокрема, згадуються міністри Андрій Пивоварський і Олексій Павленко, перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, перший заступник міністра МінАПК Ярослав Краснопольський, а також кілька інших чиновників і глав держпідприємств.

У документі наголошується, що, схему виплат організував радник глави президентської адміністрації Михайло Бейлін. "Відомо, що ця людина вже давно займається підбором керівних кадрів для МІУ та МінАПК, факт причетності Бейліна до розстановки керівників підтвердив в.о. директора ДП "Укрзалізничпостач" Євген Хорощак", - йдеться у запиті.

Юрій Бублик вимагає у керівників правоохоронних відомств повідомити про заходи, які вживали для розслідування озвучених фактів, а також дати оцінку законності "діяльності Михайла Марковича Бейліна з пошуку кандидатів на керівні посади в МінАПК і МІУ з подальшим матеріальним стимулюванням окремих співробітників".

Нагадаємо, радника глави президентської адміністрації Михайла Бейліна називають "смотрящим" за Мінінфраструктури та МінАПК від адміністрації Порошенка. ЗМІ також повідомлялося, що сім'я глави АП Бориса Ложкіна веде спільний бізнес з Бейліним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram