ГоловнаПолітика

За екс-прокурора Шапакіна внесли другу заставу

Колишній прокурор-хабарник вийшов під заставу у розмірі 6,4 млн гривень

За екс-прокурора Шапакіна внесли другу заставу
Владимир Шапакин
Фото: ТСН, скриншот видео

За підозрюваного у корупційній діяльності першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна внесли повну заставу у розмірі 6,4 млн гривень.

Про це повідомляє ТСН, зазначаючи, що прокурор уже вийшов із СІЗО.

Раніше суд вибрав для Шапакіна запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю застави у розмірі 3,2 млн гривень, яку незабаром внесли, як заявив сам підозрюваний, його "друзі". 9 липня екс-прокурор вийшов з-під варти. Після цього рішення суду першої інстанції оскаржили в Апеляційному суді. Звинувачення вимагало призначити заставу у 30 млн грн. Суд збільшив суму застави до 6,4 млн гривень і повернув Шапакіна під арешт. Нагадаємо, 6 липня у будівлі головного слідчого управління ГПУ затримано першого заступника голови СУ ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів.

9 липня Шапакін вийшов під заставу у 3,2 млн гривень. Корнієць таку суму зібрати не зміг і залишається під вартою. Підприємець Валерій Гібаленко, який підозрюється у дачі хабара прокурорам, також вийшов під заставу у 3,2 млн гривень.

Згодом Шапакіна і Корнійця звільнили з органів прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram