ГоловнаПолітика

"Нормандська четвірка" обговорила виведення сил АТО із Широкиного

Місія ОБСЄ повинна взяти селище під спостереження в серпні.

"Нормандська четвірка" обговорила виведення сил АТО із Широкиного
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

"Нормандська четвірка" під час телефонної розмови ввечері в четвер обговорювала виведення сил АТО із Широкиного поблизу Маріуполя.

Як сказано в комюніке Єлисейського палацу, Президент України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд, Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель попросили Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ й експертів Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування до 3 серпня знайти рішення для виведення українських військ із Широкиного.

"Щодо Широкиного, чотири лідери зважили на виведення сепаратистських сил і попросили Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ й експертів Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню знайти до 3 серпня практичні рішення для виведення українських військ і розміщення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, лідери чотирьох країн відзначили досягнуті в Мінську домовленості про відведення танків і легкої артилерії на 15 км з кожного боку від лінії зіткнення і побажали якнайшвидше підписати їх.

Нагадаємо, сепаратисти покинули Широкине наприкінці червня. Селище, згідно з домовленостями, має стати демілітаризованою зоною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram