ГоловнаПолітика

Путін висунув свої вимоги з приводу Донбасу

Президент РФ зажадав "особливого статусу" для окупованих територій Донбасу і прямих переговорів української влади з бойовиками.

Путін висунув свої вимоги з приводу Донбасу
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін висунув кілька вимог, які, на його думку, повинні сприяти врегулюванню військового конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив під час телефонних переговорів у "нормандському форматі" з президентами України та Франції Петром Порошенком і Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба Кремля.

Зокрема Путін зажадав виведення сил АТО із Широкиного Донецької області, яке покинули бойовики. "Знову підтверджено важливість суворого дотримання під контролем спеціальної моніторингової місії ОБСЄ режиму припинення вогню і створення нейтральних зон. Відтак відзначено необхідність виведення українських силовиків з селища Широкине - як це раніше зробили "ополченці" як жест доброї волі", - переказали зміст розмови в Путіна.

Також президент наполягає на "особливому статусі" окупованих територій Донбасу і прямих переговорах української влади з ватажками бойовиків.

"Президент Росії закликав українську сторону чітко дотримуватися букви й духу мінського комплексу заходів. Наприклад, узгодити з ДНР і ЛНР і запровадити на постійних засадах законодавче оформлення особливого статусу відповідних регіонів і закон про амністію, а також визначити модальності та порядок проведення місцевих виборів", - повідомили в Кремлі.

Після розмови Путін провів нараду з членами Ради безпеки РФ.

Нагадаємо, за повідомленням прес-служби українського президента, Петро Порошенко під час розмови констатував погіршення ситуації на Донбасі, зокрема збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram