ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний знайшов у Лондоні квартиру Шувалова вартістю 11,4 млн фунтів

Перший віце-прем'єр РФ і його сім'я також володіють житловим будинком в Австрії площею 1480 квадратних метрів

За даними Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального, перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов володіє квартирою площею 500 квадратних метром з видом на Темзу в Лондоні.

Розслідуваня опубліковано на сайті Навального.

Квартира Ігоря Шувалова у Лондоні
Фото: https://navalny.com
Квартира Ігоря Шувалова у Лондоні

У розслідуванні ФБК йдеться, що 1 серпня 2014 року компанія Sova Real Estate LLC (ТОВ "Сова Нерухомість") викупила квартиру за 11,4 млн фунтів у Whitehall Court - будівлі, де до Першої світової війни розташовувалася британська розвідка.

Приблизний план квартири Ігоря Шувалова у Лондоні
Фото: https://navalny.com
Приблизний план квартири Ігоря Шувалова у Лондоні

Навальний вказує, що, відповідно до російського Єдиного державного реєстру юридичних осіб, компанія належить самому Шувалову і його дружині Ользі.

"У своїй декларації за 2014 рік Шувалов вказав, що орендує квартиру у Великобританії площею 483 квадратні метри з 2008-го по 2018 рік", - наголошується в розслідуванні.

Як випливає з розслідувань ФБК, до компанії Sova Real Estate квартирою володів лондонський траст і офшор, керівник якого, Алістер Теллок, представляв інтереси іншої фірми дружини віце-прем'єрки, Sevenkey Ltd.

Раніше, зазначає газета "Новое время", Шувалов після розслідування ФБК визнавав, що у власності його сім'ї знаходиться житловий будинок в Австрії площею 1480 квадратних метрів. У декларації чиновника, однак, цей будинок вказаний як орендований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram