ГоловнаКультура

На видавництво Мінкультури в 2015 році передбачено понад 5 млн гривень

Відомство заявило, що у нього не може бути боргів перед редакцією "Кримської світлиці".

На видавництво Мінкультури в 2015 році передбачено понад 5 млн гривень
Фото: prostir.museum

На фінансову підтримку держпідприємства "Національне газетно-журнальне видавництво" передбачено майже 5,4 млн гривень відповідно до закону "Про державний бюджет України на 2015 рік". Більш як 3,8 млн з них передбачено на виплату заробітної плати.

Про це йдеться у відповіді Міністерства культури України за підписом заступника міністра культури Ростислава Карандєєва на запит "Телекритики" з приводу заборгованості із зарплати перед редакцією єдиної україномовної газети Криму "Кримська світлиця".

Міністерство стверджує, що станом на 24 червня профінансувало видавництво на виплату заробітної плати в повному обсязі, зазначається у відповіді. Редакція газети входить до складу "Національного газетно-журнального видавництва".

Фото: telekritika.ua

У відповіді міністерства також наголошується, що видавництвом "ведеться робота в частині переведення редакції газети "Кримська світлиця" до Києва, що, у свою чергу, дозволить забезпечити випуск та розповсюдження газети в друкованому вигляді".

Нагадаємо, раніше в коментарях Карандєєв говорив, що з квітня 2015 року фінансування "Кримської світлиці" було припинено на вимогу Державної фінансової інспекції України. Тим часом редакція "Кримської світлиці" наполягає, що їй мають виплатити зарплату за чотири місяці - з лютого по квітень 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram