ГоловнаПолітика

У квартирі одного з керівників центру ЗНО виявили $134 тис., €3 тис. і 80 тис. грн

Слідство триває.

У квартирі одного з керівників центру ЗНО виявили $134 тис., €3 тис. і 80 тис. грн
Фото: Arsen Avakov

Правоохоронці виявили 134 тис. доларів, 3 тис. євро та 80 тис. гривень під час обшуку житла керівника одного з відділів Українського центру оцінювання якості освіти.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

"У рамках започаткованого Генеральною прокуратурою кримінального провадження спільною групою СБУ, Генпрокуратури та міліції проведено низку обшуків у приміщеннях центру і житлі посадових осіб... У житлі чиновника (одного з керівників відділу центру) правоохоронці виявили 134 тис. доларів США, 80 тис. гривень і 3 тис. євро", - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, СБУ виявила і припинила несанкціоновану зміну посадовими особами центру інформації в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання".

"На електронній поштовій скриньці одного з керівників відділу центру виявлено листування із зазначенням персональних даних учасників ЗНО та кількості балів, яку їм потрібно було поставити у відомості. У повідомленнях також вказано розміри грошової винагороди за ці протиправні дії", - йдеться в повідомленні.

Тривають слідчі дії.

Проводять обшуки в одній з обласних філій центру, транзитний сервер якої, на думку СБУ, могли використовувати для внесення змін в автоматизовану систему оцінювання.

Нагадаємо, у вівторок Генеральна прокуратура провела спецоперацію в Центрі оцінювання якості освіти, основна функція якого - організація зовнішнього незалежного оцінювання. Керівників Центру підозрюють у зловживанні службовим становищем - підтасовуванні результатів зовнішнього тестування випускників.

ГПУ на своєму сайті повідомила, що під час обшуків вилучила комп'ютерне обладнання з доказами протиправних дій.

Усі чотири керівники Центру отримали повістки на допит у ГПУ. Директора УЦОЯО Ігоря Лікарчука відсторонили від посади на час проведення розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram