ГоловнаПолітика

ЦВК просить МВС перевірити можливі випадки підкупу виборців у Чернігові

Раніше про можливий підкуп виборців у Чернігові повідомили в "Демократичному альянсі".

ЦВК просить МВС перевірити можливі випадки підкупу виборців у Чернігові
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія черговий раз звернулася до Міністерства внутрішніх справ щодо перевірки можливих випадків підкупу виборців в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні під час засідання ЦВК, передає РБК-Україна.

Раніше голова політичної партії "Демократичний альянс" Василь Гацько надіслав до ЦВК звернення, яке містило інформацію про можливий підкуп виборців та надання їм безкоштовних товарів і послуг окремими кандидатами, які балотуються в 205 окрузі.

Разом з тим Гацько попросив ЦВК перевірити ці факти. У свою чергу члени ЦВК ухвалили рішення надіслати копію звернення Гацька до МВС разом із доданими до нього матеріалами і речовим доказом.

Нагадаємо, прокуратура міста Чернігова контролює стан розслідування 21 кримінального провадження, пов'язаного з порушенням виборчого процесу на одномандатному виборчому окрузі №205.

Вибори в окрузі №205 було призначено на 26 липня у зв'язку з достроковим припиненням депутатських повноважень обраного в цьому окрузі Валерія Куліча, якого 31 березня було призначено головою Чернігівської ОДА.

Головними претендентами на цей округ вважають соратника Ігоря Коломойського Геннадія Корбана і керівника Держуправління справами Сергій Березенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram