ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: відведення озброєнь почнеться через кілька днів

Президент розповів останні новини з Мінська

Порошенко: відведення озброєнь почнеться через кілька днів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що узгоджене напередодні відведення озброєнь калібром до 100 мм від лінії зіткнення на Донбасі стартує через декілька днів.

Про це він заявив у Сєвєродонецьку під час представлення нового керівника Луганської військово-цивільної адміністрації.

"Можу вам розповісти останні новини з Мінська. Я вніс і доручив членам тристоронньої контактної групи від України негайно підписати з ОБСЄ та російською стороною угоду, яка б гарантувала створення 30-кілометрової буферної зони вздовж лінії зіткнення, відвести артилерію, яка залишилася, відвести танки, міномети. І вчора наші дипломатичні зусилля увінчалися успіхом. Вчора у Мінську пропозицію української сторони, за наполяганням наших дипломатів та ОБСЄ, прийняли", - повідомив президент.

"Через кілька днів почнеться відлік годин, в які під контролем ОБСЄ буде відведено все важке озброєння", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, за кілька днів до зустрічі в Мінську "ДНР" і "ЛНР" заявили, що починають відведення озброєння калібром до 100 мм в односторонньому порядку.

Водночас секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що відведення техніки з боку бойовиків - це ілюзія. "За допомогою аерокосмічної розвідки ми бачимо брехливість їхніх заяв про відведення важкого озброєння. Ці заяви і демонстративні дії створюють лише пропагандистські сюжети для російських каналів. Вдень вони демонструють відвідення, а потім вночі повертають техніку та озброєння на свої бойові позиції", - цитує Турчинова прес-служба Радбезу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram