ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві собака врятував активістку від кулі злочинця

На захисницю парку Кіото Валентину Макарову напав невідомий, коли вона гуляла із собакою.

У Києві собака врятував активістку від кулі злочинця
Фото: www.facebook.com/xamamyra

Увечері 21 липня невідомий скоїв напад на активістку - захисницю парку Кіото Валентину Макарову. Про це LB.ua повідомила подруга Макарової, активістка Тетяна Андріщина.

За її словами, під час нападу Макарова гуляла зі своїм собакою породи джек-рассел недалеко від будинку, в лісосмузі, де завжди збирається багато власників собак.

"Як Валя мені розповіла, підійшов чоловік спортивної статури. Вона його запам'ятала. Видно, спрацювала осічка. Дві кулі Арні на себе взяв, почав стрибати. Собаки породи джек-рассел - вони дуже гавкучі. Нападник потім почав бити Валю рукояткою від ствола і розбив череп у двох місцях повністю, вона вся запухла. Ребра зламані, ніс, череп", - сказала Андріщина.

Поранений собака прибіг додому, кинувся до консьєржа, гавкав, привертаючи увагу.

Фото: www.facebook.com/xamamyra

"А Валю знайшов сусід-собачник, тому що його собака став гавкати і тягнути в те місце", - додала активістка.

Макарова була при свідомості, у неї залишився недоторканим недешевий смартфон, з якого сусід і зателефонував чоловікові потерпілої.

Це не перший напад на активісток парку Кіото (група захисниць парку складається тільки з жінок).

"Одна з нас, Лера - їй машину спалили. Я не знаю, через парк Кіото чи через інші справи - дівчатка ще займалися ОСББ "Лісова пісня", Республіканським училищем. Це було ще в січні. Ми знали, що були погрози, але не знали, від кого. Швидше за все, через парк Кіото. Але це має з'ясувати міліція", - зазначила Андріщина.

Зараз Макарова перебуває в реанімації ЛШД, її прооперували, пізніше буде потрібна ще операція. Арні теж врятували, ветеринари вийняли з нього дві кулі. Міліція проводить оперативно-слідчі заходи.

Верный пёс, вероятно, спас жизнь своей хозяйке
Фото: facebook.com/xamamyra
Верный пёс, вероятно, спас жизнь своей хозяйке

Нагадаємо, в 2013 р. рішенням Київради було виділено землю під будівництво чергового торговельно-розважального комплексу, таким чином, у КП "Дарницьке лісове господарство" було вилучено 2,3 га землі. Під територію забудови потрапляє транспортна розв'язка і частина парку "Кіото". Всього парканом огороджено близько 40 соток землі. Місцеві жителі скаржилися, що забудовник - ТОВ "ЖенСан", землю якому передала Київрада, цілеспрямовано знищує дерева в парку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram