ГоловнаПолітика

Шістьом бійцям ПС із Мукачевого висунули підозри

Утікачів звинувачують у створенні злочинної організації та теракті

Шістьом бійцям ПС із Мукачевого висунули підозри
стрельба в Мукачево
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура оголосила про підозру шістьом бійцям "Правого сектору", які після стрілянини в Мукачевому переховуються у лісах Закарпатської області.

Про це сказав старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Андрій Попов на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

"Встановлено 6 осіб, які брали участь у перекритті дороги на вулиці Лермонтова (біля комплексу "Антарес", де сталася стрілянина, - ред.), з боку бійців Добровольчого українського корпусу ПС. Цим особами наразі оголошено про підозру за ст. 255 ( створення злочинної організації) та 258 (терористичний акт)", - сказав він.

Попов повідомив, що прокуратура відкрила одне кримінальне провадження, в рамках якого розслідуються як протиправні дії бійців "Правого сектору", так і дії міліціонерів, які прибули на місце стрілянини в Мукачевому.

Крім того, за словами слідчого, ГПУ вже допитала нардепа Віктора Балогу у цій справі.

Нагадаємо, 11 липня бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьо. Той запросив частину бійців у свій кабінет. У цей час хтось (з основної версії - "правосеки", які залишилися) вистрілив в голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого у свій джип, проте згодом дозволили швидкій забрати постраждалого (через 8 днів він помер). У стрілянині з міліцією двох бійців ПС вбили. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і сховалися в лісах. У стрілянині отримали поранення ще кілька міліціонерів і цивільних. Згодом чотирьох бійців ПС затримали, шестеро досі переховуються. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про переділ контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram