ГоловнаСвіт

Eurotunnel зажадав від Франції та Британії €10 млн за захист від мігрантів

За останній рік почастішали випадки загибелі мігрантів, які пробиваються з Франції до Британії під Ла-Маншем

Eurotunnel зажадав від Франції та Британії €10 млн за захист від мігрантів
Евротоннель
Фото: EPA/UPG

Компанія Groupe Eurotunnel SE, яка забезпечує роботу тунелю під Ла-Маншем, зажадала від урядів Франції та Великобританії компенсацію за витрати на заходи безпеки, вжиті для захисту від мігрантів.

Про це повідомляє Sky News.

У цілому за перші шість місяців 2015 року Eurotunnel витратив на забезпечення безпеки близько €13 млн. З цієї суми €9,7 мільйона керівництво компанії має намір стягнути з урядів Франції та Великобританії, оскільки в такому разі воно діє в їхніх інтересах. Глава британського МВС Тереза Мей вже підтвердила, що британським платникам податків доведеться заплатити за створення зони безпеки на французькій ділянці тунелю.

За останній рік неодноразово відзначалися випадки загибелі мігрантів, які пробираються з Франції до Великобританії під Ла-Маншем. Так, 7 липня 2015 року група нелегалів намагалася зачепитися за вагони товарного складу і таким чином в'їхати на британську територію, проте один із них зірвався в тунелі. У червні нелегальний мігрант з Еритреї загинув у тунелі під Ла-Маншем, намагаючись піднятися на рухомий потяг.

Eurotunnel відкрили у 1994 році. Це залізничний двоколійний тунель довжиною приблизно у 51 кілометр. Його оператором є компанія Eurostar.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram