ГоловнаЕкономікаДержава

У Кабміні повідомили про інтерес поляків до будівництва метро на Троєщину

Вощевський знайшов 200 млн доларів у польських інвесторів

У Кабміні повідомили про інтерес поляків до будівництва метро на Троєщину
Архив
Фото: tov-tob.livejournal.com

Польський бізнес готовий інвестувати близько 200 млн доларів США в будівництво метро на Троєщину у Києві, повідомляється на сайті українського уряду з посиланням на віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.

Вощевський напередодні провів зустріч з делегацією польських інвесторів.

"Під час зустрічі польська сторона висловила зацікавленість інвестувати в будівництво нових інфраструктурних об'єктів України. Зокрема, польський бізнес готовий інвестувати близько 200 млн. доларів США в будівництво метро на Троєщину в Києві. Мова йде про першу чергу будівництва - від станції "Подільська" до станції "Райдужна" - довжиною 5,9 км з п'ятьма станціями. Термін реалізації проекту - 3 роки", - сказано в повідомленні.

Зазначається також, що за результатами зустрічі досягнуто домовленостей "додатково зібратися і обговорити умови кредитування проекту будівництва метро у Києві польським банком".

Нагадаємо, Троєщина розташована на північному сході Києва, в районі проживає понад півмільйона жителів. Проект включення Троєщини в мережу метрополітену розробили ще в минулому столітті, проте через нестачу грошей будівництво досі не розпочато.

Загальна вартість будівництва гілки метро на Троєщину оцінюється більш ніж у $ 2 млрд. Гроші для нього планували взяти в кредит у російського Внешекономбанку. З урахуванням нинішніх відносин між Україною і Росією ця позика виглядає нереальною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram