ГоловнаПолітика

Україна посилює оборону Маріуполя

У місто прямують три батальйони і один дивізіон, оснащені технікою і добре екіпіровані.

Україна посилює оборону Маріуполя
Фото: glavred.info

Україна посилює оборону Донбасу і Маріуполя і зробить усе для того, щоб захистити свої морські рубежі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко після ознайомлення з ходом навчань Військово-Морських Сил в Миколаївській області, інформує його прес-служба.

Глава держави повідомив, що в Маріуполь прямують три батальйони і один дивізіон, оснащені технікою і добре екіпіровані: "Морська піхота України значно посилить захист Маріуполя. Це буде наша відповідь на паніку, яку намагалася посіяти країна-агресор, що нібито готується удар з моря, з Новоазовська. Ми оборону Маріуполя і Донбасу будемо посилювати", - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що зараз на полігоні "Широкий лан" проходить підготовка десантників, мотострільців, розвідників, спецпризначенців, морських піхотинців. "Сьогодні ми маємо абсолютно іншу армію. Українська армія набагато краще оснащена, має сучасну техніку та озброєння. Ми робимо все, щоб забезпечити оборону держави", - сказав він.

Порошенко також підкреслив відданість України повному виконанню своїх зобов'язань Мінським домовленостям. "Якщо ворог спробує їх порушити і перейде до ескалації, то Україна має чим себе захистити", - зазначив він.

Зокрема, за словами глави держави, 36 броньованих автомобілів Humvee, отримані в рамках військово-технічного співробітництва зі США, братимуть участь у захисті незалежності та територіальної цілісності України.

Коментуючи журналістам підсумки навчань на військовому полігоні, Порошенко зазначив, що переконався у високому бойовому дусі, вишколі та професіоналізмі українських військових моряків. "Я пишаюся такими українськими вояками", - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram