ГоловнаСвіт

У Туреччині бойовики застрелили жандарма, ще двоє поранені

За версією слідства, за нападом стоїть "Робоча партія Курдистану"

У Туреччині бойовики застрелили жандарма, ще двоє поранені
Архив

Один жандарм убитий, ще двоє поранені в результаті нападу в провінції Стамбул на південному сході Туреччини.

Про це повідомляє Анатолійське інформаційне агентство.

Постраждалих госпіталізовано.

За даними агентства, жандарми потрапили під обстріл, коли брали участь в операції з прочісування місцевості в селі Комурі. За версією слідства, до атаки причетні члени забороненої в Туреччині "Робочої партії Курдистану".

Вранці 20 липня у турецькому місті Суруч стався теракт, унаслідок якого, за останніми даними, загинули 32 людини. Вибух стався у будівлі культурного центру, коли там тривала прес-конференція з приводу відновлення міста Кобань, яке з жовтня 2014-го по січень 2015 зазнавало атак бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава". За попередніми даними, бомбу привела в дію 18-річна смертниця.

Нагадаємо, лідер "Робочої партії Курдистану" (РПК) Абдулла Оджалан з 1999 року відбуває термін у турецькій в'язниці на острові Імрали у Мармуровому морі. Завдяки йому в березні 2013 року було досягнуто угоди про виведення бойовиків РПК, які билися за створення незалежної курдської держави на південному сході Туреччини, з турецької території в північний Ірак. РПК вважають терористичною організацією Анкара, США і Євросоюз.

Курдське населення Туреччини становить п'яту частину населення, а це близько 12 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram