ГоловнаСвіт

Винищувачі НАТО піднімалися на перехоплення російського літака-розвідника над Балтикою

Російський літак летів з вимкненим транспондером

Винищувачі НАТО піднімалися на перехоплення російського літака-розвідника над Балтикою
Ил-20
Фото: Wikipedia

Винищувачі зі складу Балтійського повітряного патруля, дислоковані в литовському Шяуляє, у вівторок здіймалися в повітря, щоб перехопити і супроводити російський літак-розвідник Іл-20, що летів над Балтійським морем.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Літак летів над Балтикою з Калінінградської області в основну частину Росії, сказав агентству BNS офіцер зі зв'язків із громадськістю об'єднаного штабу збройних сил Литви капітан Донатас Сухоцкіс.

"Летів за наданим планом, зв'язок підтримував, однак без транспондера", - сказав офіцер.

Натовські винищувачі, які чергували в понеділок в Шяуляє, також супроводили російський Іл-20.

Балтійський повітряний патруль - створена навесні 2004 року система чергування ВПС країн НАТО над територією Прибалтики. Через відсутність у Естонії, Латвії та Литві придатних до такої служби бойових літаків прикриття повітряних рубежів цих країн здійснюють чергові винищувачі країн НАТО, що направляються туди за ротацією. Натовську місію ППО з Литви здійснюють Норвегія та Італія, з Польщі - Бельгія, з Естонії - Великобританія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС задумалися про перегляд авіаційних правил через російські військові літаки. Тоді наголошувалося, що через вимкнені транспондери російські військові літаки залишаються невидимими і створюють загрозу для пасажирських і цивільних літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram