ГоловнаЕкономікаБізнес

Авіакомпанія МАУ визнала, що належить Коломойському

Акціонер найбільшого банку України виявився співвласником найбільшої авіакомпанії.

Авіакомпанія МАУ визнала, що належить Коломойському
Фото: Макс Левин

Авіакомпанія МАУ визнала, що Ігор Коломойський є одним з кінцевих бенефіціарів.

Про це повідомив голова наглядової ради компанії Арон Майберг, пише ТСН.

"Пам'ятаєте, я казав: якщо буде прийнято норму, яка вимагатиме цього оприлюднення, ми її оприлюднимо. Ми не оприлюднили цю інформацію тільки з однієї причини - щоб ініціювати владу до цієї норми. Так, Ігор Коломойський є серед бенефіціарів МАУ. Моє розуміння: пасажири мають право про це знати, норми законів необхідно виконувати", - заявив Майберг.

Нагадаємо, інформація про те, що Коломойський став власником авіакомпанії МАУ, з'явилася ще на початку 2013 року у виданні "Комерсант-Україна". Газета виявила, що в третьому кварталі 2012 року кіпрська "Онтобет промоушінз лімітед" сконцентрувала 25,83% акцій МАУ, а компанія "Кепітал інвестмент проджект" збільшила частку з 51,64% до 74,16%. При цьому кінцевим власником "Кепітал інвестмент проджект" в червні 2012 року стала та ж "Онтобет промоушінз лімітед". Тобто фактично влітку 2012 року акції МАУ були сконцентровані в руках одного власника.

Власником цього кіпрського офшору назвали Коломойського. Офіційного підтвердження цієї інформації до сьогоднішнього дня не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram