ГоловнаПолітика

Порошенко чекає від РНБО демонополізації ринку авіаперевезень

"Скажені гроші, ціна неадекватна"

Порошенко чекає від РНБО демонополізації ринку авіаперевезень
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко очікує від засідання РНБО в понеділок рішень, що стосуються демонополізації ринку авіаперевезень.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

"Скажені гроші, ціна неадекватна. Головна причина - монополізм, який слід подолати, і недостатньо конкурентне середовище. Тому ті рішення, які сьогодні ми повинні прийняти, є частиною курсу на демонополізацію. Авіаторів це теж стосується", - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що розгляд цього питання обумовлено неефективною державною політикою на національному ринку авіаперевезень, що негативно відображається на перспективах його інтеграції в європейські та міжнародні ринки.

"Але головне - терплять прості громадяни, для яких ціни на польоти є захмарними. У світі космічний туризм скоро буде коштувати дешевше, ніж квиток на окремі внутрішні авіарейси в Україні", - підкреслив Президент.

За його словами, ціни на послуги українських авіакомпаній є досить високими порівняно з країнами Європи, де цивільна авіація - один їз основних і не дуже дорогих видів пересування.

"Квиток у межах Єврозони коштує в 2-3 рази дешевше порівняно з вартістю квитка на схожі відстані в Україні, де ціна квитка на внутрішніх лініях в одному напрямку може значно перевищувати 150 доларів США залежно від класу салону літака", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше профільний комітет Ради попросив ГПУ перевірити Державіаслужбу. Головна претензія до керівника відомства полягає у сприянні монополізації ринку авіаперевезень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram