ГоловнаПолітика

РНБО готує відсіч спробам дестабілізації ситуації всередині країни, - Порошенко

Президент взяв участь у закритій нараді Ради нацбезпеки

Рада національної безпеки і оборони обговорює подальші кроки для запобігання спробам дестабілізації суспільно-політичної ситуації всередині України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, повідомляє офіційний сайт Глави держави.

"Необхідно вжити невідкладних заходів для запобігання і нейтралізації загроз у сфері державної безпеки в умовах активізації зовнішнього втручання з боку агресора, з боку Росії у внутрішні справи України, реалізації нею сценаріїв, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації з використанням кримінальних, етнонаціональних і соціально-економічних чинників", - сказав Президент, зауваживши активізацію цих дій за останні два тижні.

Фото: president.gov.ua

Він також підкреслив, що збройне зіткнення в Мукачевому свідчить про необхідність кадрового оновлення та посилення державних адміністрацій, територіальних органів МВС, Держприкордонслужби, Фіскальної служби та СБУ в Закарпатській області.

"Відповідні кадрові рішення вже були, висновки зроблено. І це тільки початок", - сказав Порошенко.

Він також заявив, що очікує від нового голови Закарпатської ОДА ГеннадіяМоскаля подальших пропозицій щодо наведення порядку в регіоні. "У Геннадія Москаля - повний карт-бланш і прямий зв'язок зі мною вдень і вночі", - підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, 11 липня бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес" у Мукачевому, щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьом. Той запросив частину бійців у свій кабінет. У цей час хтось (за основною версією - "правосеки", які залишилися) вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці ПС повантажили пораненого у свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати постраждалого. У перестрілці з міліцією двох бійців було вбито. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них з гранатометів, і сховалися в лісах. У перестрілці отримали поранення ще троє міліціонерів. Пізніше четверо бійців ПС було затримано, шестеро далі переховуються. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про переділ контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram