ГоловнаПолітика

ЦВК попросила силовиків допомогти з виборами у Чернігові

Комісія побоюється провокацій у день голосування

ЦВК попросила силовиків допомогти з виборами у Чернігові
Фото: Макс Левин

Центральна виборча комісія попросила правоохоронні органи втрутитися в перебіг виборчої кампанії на 205-му окрузі у Чернігові, щоб запобігти і припинити порушення.

В ухваленому сьогодні зверненні йдеться, що комісія побоюється провокацій у день голосування та під час підрахунку голосів, тому ЦВК просить міліцію, СБУ і Генпрокуратуру забезпечити правопорядок і безпеку виборців та членів виборчих комісій.

ЦВК також зазначає, що може виносити попередження кандидатам тільки після того, як буде встановлено факт правопорушення судом, чого відносно округу №205 не було. При цьому кількість попереджень законом не обмежена і не є підставою для скасування реєстрації кандидата. Таким чином, комісія вважає, що у разі порушень кандидатом обмежень і заборон щодо передвиборної агітації, попередження не є достатнім і ефективним способом їхнього припинення.

Нагадаємо, довибори у Чернігові відбудуться 26 липня. Вони відбудуться, оскільки переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014 року кандидат від Блоку Петра Порошенка Валерій Паска, а в березні 2015 року його призначили чернігівським губернатором, відповідно, він мусив скласти свій депутатський мандат.

За місце в Раді змагаються понад 90 кандидатів - рекордна кількість в історії України. Однак основними суперниками вважаються глава Держуправління справами Сергій Березенко і бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Корбан.

Глава МВС Арсен Аваков пообіцяв направити в Чернігів спеціальну слідчо-оперативну групу для забезпечення законності під час виборного процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram