ГоловнаПолітика

Щодо "вишок Бойка" порушено ще одну кримінальну справу

Буксири для вишок були закуплені більш ніж за $60 млн держкоштів

Щодо "вишок Бойка" порушено ще одну кримінальну справу
Фото: marinetraffic.com/Steel_rat

Головним слідчим управлінням МВС порушено кримінальну справу за розкрадання грошових коштів в сумі близько $60 млн під час закупівлі в березні 2011 року "Чорноморнафтогазом" буксирів для транспортування бурових вишок для видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Встановлено, що згідно з матеріалами тендерної документації "Чорноморнафтогазу", а також аналізу ринкових цін, вартість таких буксирів "Petra Admiral" і "Petra Majestic" виробництва одного і того самого малайзійського заводу не повинна перевищувати $35 млн за одне судно. Водночас фактично вони були придбані "Чорноморнафтогазом" за ціною близько $60 млн", - написав Аваков.

Він також повідомив, що службові особи "Чорноморнафтогазу" при проведенні закупівлі цих буксирів заволоділи державними коштами, завищивши реальну вартість суден шляхом залучення до закупівлі посередників - українське підприємство "Sea dynasty ltd" і британської компанії "Very lux Company LLP", на рахунки яких були перераховані державні кошти "Чорноморнафтогазу" в сумі $121 млн.

"А ви думали, що були тільки "вишки Бойка"? Є ще, як з'ясувалося і буксири до вишок... Розраховуємо, що справу у нас не заберуть, і МВС зможе ефективно і швидко її розслідувати. Не так як у минулому, вже екс-сусіди "розслідували" до повного нуля справу щодо вишок", - зазначив глава МВС.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 30 червня нардеп Тетяна Чорновол зажадала від Генпрокуратури повернути МВС справу "вишок Бойка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram