ГоловнаПолітика

Верховна Рада продовжила роботу сесії до 1 вересня

Депутати затвердили календарний план проведення третьої сесії

Верховна Рада продовжила роботу сесії до 1 вересня
Фото: dyvys.in

Верховна Рада продовжила роботу другої сесії до 1 вересня. За ухвалення проекту постанови №2074а проголосували 229 депутатів при мінімально необхідних 226.

Друга сесія Ради мала закритися 17 липня, а третя - відкритися 1 вересня.

"З метою вирішення питань, пов'язаних з ситуацією в Україні, та необхідності ухвалення у зв'язку з цим Верховною Радою відповідних рішень, пленарні засідання скликаються головою парламенту", - йдеться у постанові.

У документі також наголошується, що не пізніше, як за три дні до засідання, спікер мусить поінформувати депутатів про дату і місце його проведення.

Також депутати затвердили календарний план проведення третьої сесії. Так, згідно з документом, 31 серпня відбудеться засідання погоджувальної ради, а сама сесія відкриється 1 вересня. У вересні, жовтні та грудні Рада проведе по два пленарні тижні, у листопаді - три, а у січні 2016 року - один. Закриється третя сесія 8 січня 2016 року, після чого з 11 по 15 січня 2016 року депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, фракціях і групах.

Голова парламенту Володимир Гройсман очікує, що Конституційний Суд надасть свої висновки щодо змін до Конституції в частині децентралізації приблизно наприкінці серпня. Після цього, за його словами, Рада визначиться з часом розгляду законопроекту у сесійній залі.

Нагадаємо, сьогодні Рада відправила на оцінку в КС проект змін до Конституції в частині децентралізації.

Законопроект про внесення змін до Конституції, згідно з законодавством, можуть ухвалити у першому читанні 226 голосами, а у другому - 300, але тільки на наступній сесії. Рада планує продовжити другу сесію до 1 вересня, але якщо у цей час не проголосують законопроект №2217а у першому читанні, то у другому парламент зможе розглянути його не раніше ніж у 2016 році, оскільки третя сесія закриється 8 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram