ГоловнаПолітика

Прокурорам піднімуть зарплату до 15 тисяч гривень

До грудня 2017 року загальна чисельність працівників прокуратури не перевищуватиме 10 тис. осіб

Прокурорам піднімуть зарплату до 15 тисяч гривень
Фото: Макс Требухов

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе прогнозує, що після оптимізації заробітна плата працівників органів прокуратури становитиме понад 15 тис. гривень.

Про це він заявив на брифінгу у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже цього року постараємося, щоб зарплата не була ганебною... Приблизно за нашими підрахунками після скорочення вона становитиме понад 15 тис. грн, залежно від посади", - заявив Сакварелідзе.

При цьому він підкреслив важливість правильної оптимізації штату органів прокуратури.

"Вже зараз на місцевому рівні працює 8 тис. співробітників прокуратури, через двоетапне тестування доведемо їхню чисельність до 5 тис. осіб. Будуть скорочення і у Генеральній прокуратурі. А звільнений ресурс розподілять на зарплати прокурорам", - пояснив він. Також він уточнив, що реформування проводитиметься одночасно у всіх областях.

Сакварелідзе нагадав, що Генпрокуратура з 20 липня розпочинає набір на  керівні посади у 178 місцевих прокуратурах, які почнуть функціонувати з середини грудня 2014 року.

"Ми оголошуємо реорганізацію системи прокуратури шляхом проведення чесного і прозорого конкурсного відбору. Конкурс на керівників місцевих прокуратур - 700 посад - фактично відкрито. З 20 липня починається прийом заяв", - сказав заступник генпрокурора.

За його словами, кандидати не обов'язково мають бути працівниками органів прокуратури, достатньо лише юридичної освіти та п'ятирічного стажу роботи.

"До грудня 2017 року загальна чисельність працівників прокуратури не повинна перевищувати 10 тисяч осіб", - зазначив Сакварелідзе.

Нагадаємо, 2 липня Рада з четвертої спроби ухвалила зміни в закон про прокуратуру. 14 липня президент Петро Порошенко підписав поправки до цього закону, які дозволять оновити штат відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram